úterý 17. března 2009

Herzlich Willkommen in Winnenden!

Jo, už tu bylo pár případů, kdy nasraný student vtrhne do školy a prostřílí si cestu do CNN. Jasně - šikana, mentální labilita, pocit méněcennosti a nedoceněnosti. Tátovy beretty. A samozřejmě Internet a počítačové hry. Ty počítačové hry! Game over, sráči!
Pár případů tu už bylo.
Ale říkám si, proč nebyl žádný případ nasranýho učitele, co vezme zbraně a jde postřílet ty parchanty, co ho prudí každou hodinu? Průměrný fyzikář je přece taky v solidním stresu. Nemluvě o chemikářích. Proč si to ještě nikdo z nich nešel vyřídit s těma zmetkama, co nic nechápou a jsou drzí? Nejde snad v těchto případech taky o šikanu? Jsou snad všichni matikáři mentálně stabilní? To se u nikoho z nich nenajde pocit méněcennosti a nedoceněnosti? A nemají snad i jejich tátové na nočních stolcích beretty? Nemají přístup k Internetu? Tak co tu chybí?
Aha! - počítačové hry. Chce snad mediální teorie lepší důkaz vlivu násilí v počítačových hrách na násilí ve skutečnosti?
Jaký je rozdíl v mentalitě šikanovaného žáka a učitele? Můžeme říct, že situace nebo prožitek jsou jiné? Učitel nezvládá věc líp jenom proto, že je dospělý. Mohl mít třeba sám minulost ponižování ve škole. Pak by opakování situace mohlo být o to větší spouštěč. Určitě je spoustu učitelů, co se po vlastní výuce museli jít léčit. Ale co? Nic - ani tři mrtví studenti z rukou učitelů (a tři dělají společnost).
Pak už snad fakt zbývají jenom ty počítačové hry. Ovšem to nebudeme vědět, dokud se to nestane. Jakže? Patnáct mrtvých studentů? Vrahem jejich dějepisář? Jaké byly jeho záliby? Tenis? Filmy? A - cožeto? - GTA4?
Nebojte, generace hráčů počítačových her odrůstá školním střevícům a přesouvá se za katedru.

Žádné komentáře:

Okomentovat