středa 22. dubna 2009

Bez názvu

Žití je svého druhu trávením.
Trávení času zpravidla obnáší cílenou snahu zakrýt fakt, že je tráven čas. Vedle žití patří mezi způsoby trávení času např. rybaření, masturbace nebo výroba malých dřevěných předmětů.
Vedle trávení času rozlišujeme také neméně důležité trávení prostoru. Trávit prostor lze kromě převažujícího "tu" také "tam" či "onde", případně "kolem" a "tak kolem". Stále častěji se prosazuje i "skoro tam".
Žití je tak pouze jedním z mnoha možných přístupů k trávení času a prostoru. Zpravidla je žití samo o sobě spojeno s pocity panické hrůzy a převládá názor, že je způsobováno nedostatkem sociální interakce.
Žití se proto odehrává ve velmi malých časových intervalech mezi jinými činnostmi. Tyto činnosti bývají uspořádávány do hierarchií důležitosti, ovšem z čistě teoretického hlediska pro určení jejich důležitosti neexistuje vědecky spolehlivé kritérium. Mnohem příhodnějším se proto zdá být abecední seznam, který řadí žití hned za žirování a těsně před žlábkování.
Z lékařského hlediska se silně nedoporučuje kombinovat žití s nadměrnou konzumací tuků a také není vhodné žít před spaním.

(Autor textu byl odsouzen k upálení ve 14. stol.)

Žádné komentáře:

Okomentovat